Stöd arbetet mot beroende – Spring Flatenloppet!

Flatenloppet 2017

Flatenloppet är ett löplopp som är 5,8 km runt Flatensjön i Stockholm.

2017 kör vi loppet lördagen den 16e Sep. Gå in och anmäl er här och under fliken inbjudan hittar ni all info om loppet.

Flatenloppet är från 2016 ett stödprojekt till Beroendepodden. Beroendepodden är en podcast med syfte att hjälpa människor med beroende, missbruk, medberoende och psykisk ohälsa.

Beroendepodden hittar ni här

Vi som ligger bakom Flatenloppet lever själva nyktra och drogfria sedan många år tillbaka. Flatenloppets syfte har alltid varit att hjälpa människor med beroende, missbruk, medberoende och psykisk ohälsa.

Glasklar – samlar livsberättelser om alkohol

Glasklar är ett initiativ från IOGT-NTO-rörelsen som syftar till att lyfta på locket och bryta tabut – tala klarspråk om alkoholen och dess konsekvenser. För nästan alla påverkas.

Glasklar är en inbjudan till samtal där människors erfarenheter står i centrum. Med din, min och många andras berättelser som utgångspunkt kan vi diskutera gemensamma utmaningar och möjliga lösningar. För att ingen ska behöva fara illa av alkohol eller andra droger.

Glasklar syftar också till att inspirera till engagemang. Var och en av oss kan bidra till att minska alkoholens negativa konsekvenser och stötta och stärka de som far illa av eget eller någon annans drickande.

När du gillar Glasklar på Facebook kan du löpande följa flödet av berättelser, men också engagera dig genom att delta i dialogen i kommentarsflödet. På Instagram finns Glasklar under namnet @glasklarstories och använder hashtaggen #glasklarstories – gör det du också!

3 juni 2014 Releaseseminarium

cropped-Omslag-förslag-1.jpg

”Han hade spillt ut en massa rom på golvet och myrorna kände väl på långt håll att det fanns godis att hämta. Han satt på sängen och sa till myrorna: Ni är lyckligt lottade, ni! Ni vet i alla fall vart ni är på väg. Själv hade han inte en aning om vart han skulle ta vägen. Han befann sig i en öken utan vattenhål. Han var slut. Alla utom flaskan hade övergett honom.”

Minnesotamodellen
Boken De lyckligt lottade vill uppmärksamma att Minnesotamodellen – som introducerades i Sverige för 30 år sedan. Minnesotamodellen har bidragit till att många människor rest sig ur misär, övervunnit besatthet och funnit tacksamhet över att de är de lyckligt lottade. Många i SCAA och Unga KRIS är sådana personer. Därför vet vi att det går att bryta med missbruk och beroenden. Vi vägrar ansluta oss till uppgivenhetens linje.Boken De lyckligt lottade berättar om Minnesotamodellens första 30 år i Sverige.

Releaseseminariet genomfördes den 3/6 år 2014.

3 juni kl.10.00-12.00
Scandic Park, Karlavägen 43, Stockholm
Lokal: Park Lounge

Medverkande:
Jan Henrik Swahn och Bjarne Selin, som skrivit boken
Annika Östberg, föreläsare och författare
Lasse Lesand, ICA-handlare
Elisabeth Sundqvist, läkare och engagerad i SCAA
Anders Eriksson, ordförande i Unga KRIS
Catrine Näsmark, konstnär, som målat konstverket på omslaget
Harry Månsus, Djupare liv

UK_LOGGA_TRANSPARENT_PNG    940

Print    Ekerlids Förlag logo 286